Anasayfa Medya Haberler Meta’nın Reklamlarda Kullanılacağı Yapay Zeka Özellikleri

Meta’nın Reklamlarda Kullanılacağı Yapay Zeka Özellikleri

Meta’nın Reklamlarda Kullanılacağı Yapay Zeka Özellikleri

Yapay zeka araçlarına yapılan yatırımlar hiç durmadan çoğalıyor. Hal böyle olunca yatırımcılar, ödedikleri paraların geri dönüşünü de beklemeye başlıyor. Facebook, Instagram ve Whatsapp’ı bünyesinde barındıran Meta şirketi, reklam verenler için geliştirdikleri üretken yapay zeka özelliklerini açıkladı. Hem reklamcılık hem de yapay zeka teknolojilerinde yaşanan gelişmeleri dijital dünyadaki çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için anlattı.

Meta şirketi bugün bir açıklamada bulundu. Reklam verenlerin Instagram’da veya Facebook'ta metin istemleri aracılığı ile arka plan oluşturma, alternatif kopyalar oluşturma ve görsel kırpmalar yapmalarına imkan tanıyacak AI SANDBOX isimli yeniliği duyurdu. Bu üretken yapay zekaların reklam içeriklerinde kullanılmasının, miladı olmuş durumda.

Reklam İçeriklerine Yapay Zeka Dopingi

İlk özellik oldukça ilginç. Markanın reklam metnini farklı kitleler için farklı varyasyonlarda oluşturmasına olanak sağlıyor. Reklamın içeriği aynı kalıyor fakat farklı kitlelere farklı şekillerde sunuluyor. Arka plan oluşturma özelliği ise bir kampanya için farklı görsel öğeler yaratmayı son derece kolay hale getiriyor. Görüntü kırpma özelliği şirketlerin reels’lar story’ler veya sosyal gönderiler gibi çeşitli ortamlar için farklı boyutlarda görseller oluşturmasına yardım ediyor. Şu an için bu özellikler sadece belli başlı reklam veren firmalar tarafından kullanılabiliyor. Ancak Temmuz ayında daha fazla reklam verenin bu özelliklere erişiminin sağlanacağı biliniyor. Meta şirketinden gelen açıklamada, hazırladıkları ürünleri daha iyi hale getirebilmek için geri bildirimleri toplamak adına, kısıtlı bir kitleyle paylaşıldığı bilgisi veriliyor. Ancak Temmuz ayı itibariyle ve yılın ilerleyen dönemlerinde, daha fazla ürün, daha fazla reklam verenin hizmetine sunulmuş olacak.

Beklentiler Gerçek Oldu

Elbette ki meta şirketinin yapay zeka araçların, reklam içeriklerinde kullanmaya başlaması bir sürpriz değil. Geçtiğimiz ay şirket yöneticilerinden Andrew Bosworth,  zaten Meta şirketinin reklamlar için yapay zeka teknolojisini kullanmak istediğini belirtmişti. Hatta bunun için yeni bir ekip kurduklarını, Mark Zuckerberg'in ve kendisinin bu konuyla yakından ilgilendiğini belirtmişti. Meta şirketi 2023 yılının ilk çeyreği için son derece başarılı sonuçlar elde etti. Analist’in şirket için yayınladığı beklentilerini aşarak yıllık bazda gelir artışı elde etti. Mark Zuckerberg yapay zeka araçları üzerinde yaptığı yatırımları arttırmakla birlikte Metaverse’e bağlı kalmayı da sürdürüyor.

Yapay zeka teknolojisinin ve araçlarının, reklamcılık sektörünü ve reklam kampanyalarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu. Siz de zamanın gerisinde kalmamak için Sahne Medya’nın blog sayfasını takip edebilirsiniz.

Sahne Medya
Sahne Medya

13-05-2023 16:54:47

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?