Metaverse kavramı, son günlerde gündemimizde bir hayli yer tutuyor. Kendimizi, internetin icadından sonraki en büyük devrim olacağı öngörülen Metaverse’e hazırlamak için kafamızdaki sorulara yanıt aramaya devam ediyoruz. Metaverse yatırımını nasıl yapacağız? Metaverse’ten arsa satın almak nasıl mümkün?
Bitcoin ile başlayan kripto para yatırımlarının ardından Metaverse de yeni bir yatırım aracı olarak insanların ilgisini uyandırıyor. 16 ay içerisinde 200 kat değer kazanacağı düşünülen metaverse arsalarına sahip olmak isteyenler bu yatırımı nasıl yapacak? SEO, Web Tasarım, Sosyal Medya Reklamları, Dijital Pazarlama ve daha birçok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için hazırladı.
Kripto paraların ardından Mkavramı da yeni bir dönemin başlangıcı olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Şimdi adım adım Metaverse yatırımının nasıl yapılacağına göz atalım.
Metaverse’te yatırım yapabilmek için ilk olarak bu işlemi gerçekleştirebileceğiniz bir cüzdanınızın olması gerek. Kripto para sahibi olanlar metaverse yatırımı konusunda da daha çok fikir sahibi. Metaverse’e yatırım yaparken takip etmemiz gereken adımlar şu şekilde:
Metaverse üzerinde halihazırda arsa satışı yapabilen bazı şirketler var. Bu şirketlere teklifler verebilir veya belirlenen satış bedeli üzerinden arsa satın alabilirsiniz. Satın aldığınız bir arsayı istediğiniz zaman satabilir ve kâr elde edebilirsiniz. Peki Metaverse’ten arsa satın alabilmek için hangi sitelere bakabiliriz? İşte Metaverse arsa satışı gerçekleştiren web siteleri…
Axie Infinity
Decentraland
Ovr
MatrixWorld Land Sale
nextearth. io
Dvision Network
myneighboralice
Blocktopıa
Genesis City
Lunacia
Sandbox
Metaverse ya da bir başka deyişle sanal evren, biz insanların hiçbir fiziksel çabaya girmeden arttırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tümüyle zihinsel olarak kendimizi içinde hissettiğimiz algısal bir evren. Bu evren insan zihninin yapay bir fiziksel dünyaya dahil olabilmesini sağlıyor.
Dünya üzerindeki en büyük Metaverse yatırımcısı halihazırda Facebook ve Mark Zuckerberg. Metaverse dönüşümünün önemini kavrayan ve kaynaklarını, enerjisini bu yöne sevk eden Facebook, hem çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirdi hem de sanal gerçeklik cihazları üreten Oculus şirketini 2 milyar dolar karşılığında satın aldı. Facebook dışında Roblox benzeri birçok oyun platformu da metaverse için arge yatırımlarını hızlandırdılar.
Metaverse kavramı esasında 1990’lı yılların başında hayatımıza girdi. Neal Stephenson’ın 1992 yılında yayınlanan bilim kurgu içerikli romanı Snow Crash, Metaverse kelimesini hayatımıza soktu. Ancak o dönemde bu kavram spekülatif ve abartılı bir hayal olarak nitelendirildi.
Ancak Facebook’un konuya duyduğu ilgi işleri değiştirdi. Dünyadaki en büyük kişisel veri tabanına sahip olan Facebook bu dönüşümün lokomotifi olacak gibi. Ancak akıllara gelen bir başka endişe de yapay zekâ temelli bir dünyanın insanların bireysel sınırlarını tehdit edip etmeyeceği?
Metaverse’ün bize vaat ettiği şey esasında sanal bir kamusal alan. Kendi kuralları, kendi özgürlükleri ve kendi para birimi olan yeni bir dünya… Yakın bir gelecekte insanların kafede zaman geçirme, alışveriş, sinema hatta konser gibi aktiviteleri yerlerinden hiç kıpırdamadan gerçekleştirmesi bekleniyor. Travis Scott ve Justin Biber gibi isimler Metaverse’te konser vermeye başladılar bile…
03-01-2022 15:21:09