Anasayfa Medya Haberler Instagram, Beğenilere Veda Ediyor!

Instagram, Beğenilere Veda Ediyor!

Instagram, Beğenilere Veda Ediyor!

En popüler paylaşım sitelerinden biri olan Instagram, bir süredir üzerinde çalışıldığı yeniliği hayata geçirdi. Bu yenilik kapsamında Instagram'da beğenilerin gizlenmesine imkân tanıdı.

Instagram’ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Avustralya, Brezilya, İrlanda, İtalya, Japonya, Kanada ve Yeni Zelanda'da post'lara yapılan beğeni sayılarının gizlenmesine, sadece hesap sahiplerinin görüntüleyebileceği şekilde kullanılmasına başlandığı belirtilerek, artık kullanıcılarının beğeni sayılarından ziyade paylaştıkları anların güzelliğine odaklanmalarını hedeflediği ifade edildi. Bunun da ilerleyen zamanlarda global çapta beğeni gizlenmesinin ilk adımı olduğu tahmin ediliyor. Peki bu durum kullanıcıları, içerik üreticilerini ve markaları nasıl etkileyecek?

İçerik Önem Kazanıyor

Paylaştığınız görsellerdeki içerikler, yani görsel-metin uyumu daha büyük önem kazanacak. Kullanıcıların, çok beğenildiği için beğendiği paylaşımlara dönük refleksleri zaman içinde kırılarak; gerçek niteliğe yöneldikleri bir dönem bizi bekleyecek.

Markalar Arası Statü Kırılıyor

Global markalar ile yerel markalar arasında, beğeni odaklı statü farkı kalkıyor. Böylece Instagram, herkesin eşit şartlarda, eşit bir görünümde mücadele verdiği bir içerik platformu hâline dönüşüyor. Firmaların, ürün veya yatırımlarını kullanıcılara ulaştırması da kolaylaşıyor.

Daha Çok Beğeni Gelecek

İnsanların, çoğunlukçu anlayışa dönük beğeni refleksi kırıldığı için; global çapta olmayan marka veya yerel değerlere dönük beğen butonuna tıklama oranı uzun vadede artacak.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?