Anasayfa Medya Haberler Yabancıya Konut Satışında Dijital Reklamların Yeri

Yabancıya Konut Satışında Dijital Reklamların Yeri

Yabancıya Konut Satışında Dijital Reklamların Yeri

Durgunluk yaşanan inşaat sektörü dövizde yaşanan artış sonrası gözünü gurbetçi ve yabancılara dikti. Sektörü hareketlendirmek isteyen firmalar, dijital reklamlarla yurt dışındaki yatırımcılara ulaşmanın hesaplarını yapmaya başladı. Bunun sonucunda TÜİK rakamlarına göre yabancıya konut satışı Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 30,5 arttı. Haziran ayı boyunca yabancılara 2 bin 689 konut satılırken bu satışlar arasında bin 9 satışı ile İstanbul zirvede yer aldı. İstanbul’u 668 konut satışı ile Antalya, 134 konut satışı ile Ankara takip etti. En fazla konut alan 429 ile Iraklılar olurken, 415 ile İranlılar, 190 konut ile Ruslar, 126 konut ile de Almanlar takip etti.

Dijital Reklamlarla Konut Satışı Artırılabilir

Firmalara dijital reklam ve sosyal medya yönetimini gerçekleştiren Sahne Medya Ajans Başkanı Durcem Kürşat Can, yabancılara yönelik dijital reklamlarda dikkat edilmesi gereken ayrıntıları anlattı. Dijital reklam yönetiminde satışın artışta olduğu ülke vatandaşlarına dönük optimizasyonlar yapılması gerektiğinin altını çizen Can, doğru reklam hedeflemesi ile potansiyel müşterilere kendi ülkelerinde ulaşabildiklerini dile getirdi.

Doğru Bütçe ve Doğru Planlama Yapılmalı

Dijital reklamlarda istenilen ülkenin vatandaşlarına yönelik hedefleme yapmanın mümkün olduğunu ifade eden Can, “Bunu da o dilde yapılan aramalardaki anahtar kelimeleri tespit ederek, doğru bütçe ve doğru planlama ile gerçekleştirebiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde ikinci el satışta ciddi atak beklendiğine de vurgu yapan Can, sıfır konut satışına olan rağbeti ancak markaların kendilerinin oluşturabileceğini, bunun yolunun da artık tamamen dijital reklamlardan geçtiğini sözlerine ekledi.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?