Anasayfa Medya Haberler Instagram'da Bir Dönem Sona Eriyor!

Instagram'da Bir Dönem Sona Eriyor!

Instagram'da Bir Dönem Sona Eriyor!

Dünyada 1 milyarın üzerindeki kullanıcısıyla en fazla kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, yeni güncellemesiyle hareketler sekmesini kaldırdı. Bu özelliğin kaldırılmasıyla birlikte daha önce takip edilen kişilerin kimin fotoğrafını beğendiği ya da kimleri takip ettiğini gören kullanıcılar bu bilgilerden mahrum kaldı. Yani yeni güncelleme ile takip edilen kişilerin neler yaptığı artık görülemeyecek. Daha önceki durum her ne kadar kullanışlı bir özellik olsa da bu yenilikle birlikte Istagram kişisel bilgilere bir güvence daha getirmiş oldu. 

YENİ DURUM STALKER'LARA YARAMADI

Güncellemenin önümüzdeki hafta itibariyle yayınlanacağı belirtilirken, bazı kullanıcılarda bu özelliğin şimdiden aktif hale geldiği ifade edildi. Bu durumdan en çok mağdur olan ise stalker adı verilen kullanıcılar oldu. Bu güncellemeyle birlikte, Instagram'da artık stalk yapmak eskisi kadar olmayacak gibi görünüyor.

INSTAGRAM AÇIKLAMA YAPMADI

Konuyla ilgili Instagram’dan henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yeni özellik ile birlikte hastag ve keşfet kısmına ağırlık verileceği yorumlarında bulunuldu. Gizlilik konusuna son bir senedir kafa yoran Instagram, daha önce de beğeni ve yorum sayısını gizlemeyi planladıklarını açıklayarak bazı ülkelerde denemeye açmıştı. İnsanların üzerinde oluşan beğeni sayısı baskısını ortadan kaldırmak isteyen Instagram, platformu çok daha kişisel hâle getirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?