Anasayfa Medya Haberler Huawei'den Yeni İşletim Sistemi Açıklaması

Huawei'den Yeni İşletim Sistemi Açıklaması

Huawei'den Yeni İşletim Sistemi Açıklaması

ABD’nin kara listeye aldığı Çinli telefon devi Huawei, Google’un işletim sistemi Android’i askıya almasının ardından kendi işletim sistemini faaliyete geçirme çalışmalarını hızlandırdı. Huawei’den yapılan açıklamada yeni işletim sisteminin tüm Android sürümleri ile çalışabileceğini duyurdu.

Huawei'nin Tüketici İş Grubu CEO'su Richard Yu yaptığı açıklamada, Huawei'nin işletim sisteminin Android'e alternatif olacağını ve işletim sisteminin fazlasıyla güçlü olduğunu vurguladı. Yeni altyapının tüm Android sürümleri ile uyumlu çalışacağını dile getiren Yu, işletim sistemlerinin sonbahar aylarında faaliyete geçeceğini ifade etti.

Uzmanlar ise Huawei patentli işletim sisteminin, Google servislerinden tamamen arındırılmış bir Android sürümü olacağını belirtiyor. Bu durumun Huawei için kolay olmayacağını söyleyen uzmanlar, Android işletim sisteminin içerisine gömülü olarak bulunan Google servislerinin, Android işletim sisteminden ayıklanmasının tam mümkün olmadığını kaydediyor.

Hatırlanacağı üzere ABD’nin Huawei’yi kara listeye almasının ardından Google, Intel ve Qualcomm firmaları Huawei ile olan çalışmalarını askıya aldıklarını duyurmuştu. Bunun üzerine Huawei cephesinden açıklamalar gelmiş, şirketin B planının olduğu duyurulmuştu. Ardından bazı firmalar da Huawei'ye 90 gün süre vermiş, Huawei ise kendi işletim sistemlerini oluşturacaklarını kamuoyuna deklare etmişti.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?