Anasayfa Medya Haberler Facebook, Bu Uygulamayı Kullananlara Ödeme Yapacak!

Facebook, Bu Uygulamayı Kullananlara Ödeme Yapacak!

Facebook, Bu Uygulamayı Kullananlara Ödeme Yapacak!

Facebook, kullanıcıların telefon aktivitelerini izlemek amacıyla geliştirdiği Study uygulamasını indiren kullanıcılara ödeme yapacak.

Kullanıcıların çeşitli verilerini işleyip kullanım alışkanlıklarına dair analizler yapacak Study uygulaması, ‘Yeni market araştırma uygulaması’ olarak nitelendirilecek. Uygulama ile kullanıcıların telefonlarına kurduğu uygulamalar ve bunlarda geçirdiği süre, hangi ülkede bulundukları, kullandıkları cihaz ve ağ özellikleriyle ilgili veriler toplanacak. İsteğe bağlı olacak uygulamada kullanıcı kimliği, şifre, fotoğraf, video ve mesajlar gibi bilgilere ise erişilemeyecek. Study uygulamasının elde ettiği veriler, üçüncü parti uygulamalara servis edilmeyecek ve reklam amacıyla da kullanılmayacak.

FACEBOOK, UYGULAMAYI KULLANANLARA ÖDEME YAPILACAK

Telefonunda Android işletim sistemini kullananların indirebileceği uygulamaya, 18 yaşından küçük kullanıcılar ise erişemeyecek. Kullanıcıların yaşı ise Facebook hesabı üzerinden kontrol edilecek. Facebook, Study uygulamasına üyelik aşamasında da kullanıcıların banka hesap bilgilerini alacak ve verilerinin kullanımına izin verenlere ödeme yapacak. Uygulama ilk olarak Amerika ve Hindistan'da kullanıma sunulurken, ilerleyen süreçte diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak. Facebook’tan yapılan açıklamada, kullanıcı verilerinin güvenilir bir şekilde saklanacağı ve bu verilerin sadece market araştırmaları ve daha iyi ürün oluşturma amacıyla kullanılacağı taahhüt edildi.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?