Anasayfa Medya Haberler WhatsApp'tan İki Yeni Özellik...

WhatsApp'tan İki Yeni Özellik...

WhatsApp'tan İki Yeni Özellik...

Geçtiğimiz günlerde otomatik mesaj atılması ve diğer kullanıcıların rahatsız edilmesi gibi durumlarda sorumlu kişilere karşı yasal adımlar atılması kararını alan WhatsApp, aldığı yeni kararlarla hem kullanıcı bilgilerini iyice koruma altına alacak hem de uygulamayı daha efektif hale getirecek.

WhatsApp’ın iOS uygulaması için TestFlight programı aracılığıyla yayınladığı güncelleme ile uygulama sürümü 2.19.60.26'ya yükseltildi. Yeni güncelleme ile uygulamaya iki yeni özellik gelirken, bir özellik de kaldırıldı. WhatApp yeni güncelleme ile kişisel verilerin gizliliği gereği diğer kullanıcılarının profil fotoğraflarının cihazlara kaydedilmesi özelliğini iptal etti. Böylece kullanıcıların fotoğraflarını istemedikleri kişilerle paylaşması da bir noktada engellenmiş oldu.

ALINAN DOSYALARIN TOPLAM BOYUTU GÖRÜLEBİLECEK

WhatsApp’da getirilen diğer bir özellik ise toplu fotoğraf gönderimi konusunda oldu. Yeni güncelleme ile toplu fotoğraf aldığınızda albümün içinde kaç fotoğraf yer aldığı ve albümün toplam dosya boyutunu görme imkânına kavuşuldu. Bu özellik, özellikle de mobil veri kullanıcıları için büyük önem arzediyor. WhatsApp’ın getirdiği bir diğer yenilik de ses dosyası formatı konusunda gerçekleşti. WhatsApp’ın sesli mesaj formatı olarak kullandığı Opus, çoğu uygulama tarafından desteklenmiyor. WhatsApp yeni güncelleme ile Opus dosyalarını M4A (AAC codec) formatında dışarı çıkararak sorunu çözdü.

Sahne Medya
Sahne Medya

01-01-1970 02:00:00

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?