Anasayfa Medya Haberler Sosyal Ticarette Geleceğin Üç Büyük Trendi

Sosyal Ticarette Geleceğin Üç Büyük Trendi

Sosyal Ticarette Geleceğin Üç Büyük Trendi

Dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci dijital davranışlarımızı geri dönülmez biçimde değiştirdi. Fakat iş dünyasında değişmeyen bir şey var. O da insanların şirketlerle insani ve sorunsuz şekilde etkileşim kurmak istemesi… Facebook’un çatı şirketi Meta’nın başkan yardımcılarından Nicola Mendelsohn, sosyal ticaretin yeni trendlerine vurgu yaptı: Influencer’lar (İçerik Üreticiler)’le iş birliği, metaverse için hazırlık ve kapsamlı ticaret… Marketing, SEO, Sosyal Medya Danışmanlığı, Dijital Reklamcılık ve daha bir çok alanda en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya editörleri sosyal ticaretin geleceğini belirleyecek üç büyük trendi sizler için anlattı…

Sosyal Ticarette Trendler

1-İçerik Üreticileri (Influencerlar) İle İşbirliği

Komedyenlerden müzisyenlere, görsel sanatçılardan oyunculara, gamerlardan teknoloji gurularına, sinefillerden şeflere kadar geniş bir yelpazede içerik üreten influencerlar kitleler üzerinde etki yaratma gücüne sahipler. Dünyanın geri kalanına sunabilecekleri özgün içerikleri olan bu sıradan insanlar pandemi döneminde üretimlerini arttırdılar. Dünya üzerinde 50 milyondan fazla içerik üreticisi olduğu tahmin ediliyor ve bunlar günlük 100 milyar doların üzerinde bir ekonomi yaratıyorlar. Üstelik bu ekonomi her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bir ay içerisinde 10 bin dolar ve üzerinde gelir elde eden içerik üreticilerinin sayısı 2020 yılı içerisinde bir önceki yıla göre yüzde 88 oranında bir artış gösterdi.

Sosyal mecraların dilini iyi bilen, kitleleriyle iyi ilişkiler içerisinde olan ve toplumsal olarak saygın bir imajı olan içerik üreticileri, kitlelerin harcama alışkanlıklarını etkileyebildikleri gibi, iş birliği yaptıkları markaların imajını yükseltip popülerliğini de arttırabilirler.

İnternetteki tüketicilerin artık büyük çoğunluğu, bir markanın reklamlarında kendisi hakkında söylediklerinden çok influencerların marka hakkında söylediklerine itibar ediyor.

İçerik üreticileriyle doğru bir iş birliği politikası gütmeyen markaların önümüzdeki dönemde sosyal ticarette iyi bir yer edinmesi hiç de kolay görünmüyor.

İnfluencer marketing ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayın.

2-Kapsamlı Ticaret

Sosyal platformlarda eskiden beri ticaret yapılabiliyordu fakat Covid 19 süreci, online alışverişi hızlandırmakla kalmadı, aynı zamanda buna karşı çekinceleri olan insanların tutumlarını da sonsuza kadar değiştirdi. Eskiden ihtiyaç duyduğu bir ürünü arayan ve satın alan insanlar artık satın alınacak bir ürün keşfetmek için de internette dolaşır oldu.

Meta, Google, TikTok gibi platformlar kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyor. Artık bütün mağazaların bir de online dükkanları var. Sosyal medya platformları yeni dönemin AVM’lerine dönüşüyor. İnsanlar keyifli zaman geçirmek için bu platformlara geliyorlar ve burada aynı zamanda alışveriş de yapıyorlar. Arttırılmış gerçeklik, VR, AR gibi teknolojiler alışveriş deneyimlerimizi daha da kusursuz hale getireceğe benziyor. Artık bir işletme tanıtım kampanyası yapmak istiyorsa sosyal platformların hiçbirini dışlamamalı. Instagram, Facebook, Google Ads, Twitter, TikTok ve YouTube… Geleceğin dünyasında yer alabilmek için bu dijital dönüşüme ayak uydurmak ister büyük isterse de küçük işletmeler için bir zorunluluk. Bu yüzden siz de Sahne Medya’nın marketing hizmetleriyle tanışabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

3-Metaverse İçin Hazırlık

Metaverse’ün yani internete dışarıdan bakmak yerine içinde olma deneyiminin işletmeler üzerinde nasıl bir etki yaratacağı, ticarette neleri değiştireceği merak konusu. Bu merakı kısaca cevaplamak gerekirse bu etkinin çok ama çok büyük olacağını söylemek mümkün. Çünkü Metaverse, internetin icadından bu yana hiç görülmemiş derecede önemli fırsatları beraberinde getirecek. Metaverse yalnızca insanların arkadaşlarıyla vakit geçireceği bir alan değil. Aynı zamanda birlikte çalışıp üretebilecekleri ve daha da fazlasının mümkün olacağı bir evren.

Metaverse’ün ilk araçları halihazırda hayatımıza girmiş durumda. Türkiye’de de vizyon sahibi birçok şirket, bu yeni devrimdeki yerini almak için denemeler yapmaya başladı bile.

Şirketler, büyük, küçük ve orta ölçekli işletmeler için uzun vadede ortaya çıkacak yaratıcı fırsatlar son derece heyecan verici. Bir marka piyasaya süreceği fiziksel bir ürünü tanıtmak için dijital ürünler tasarlayabiliyor ve bu sayede tüketicinin ürüne olan tepkisini öncesinde ölçüp beklentilere göre şekillendirebiliyor.

Tarihte teknolojik, ekonomik ve siyasi dönüşümler kurulu pek çok şeyin yerle bir olmasına, eski düzenin kaybedenlerinin kazanana dönüştüğü yeni düzenlerin kurulmasına sahne olmuştur. Fransız Devrimi, yeri sarsılmaz görünen ruhban sınıf ve aristokrasinin gücünü kaybetmesine ve ticaretle uğraşan burjuva sınıfının gücünü arttırmasına yol açmış. Coğrafi keşifler Avrupa’daki siyasi dengeyi tümüyle değiştirmiş. Bunun gibi daha birçok örnek vermek mümkün. Büyük dönüşümlerin mutlaka kaybedenleri olduğu gibi kazananları da olur. Kazanmak için en avantajlı grup eski düzen içerisinde güçlü olup da yeniliğe ayak uydurabilenler. Siz de internetin icadından sonraki en büyük dönüşüm olması beklenen Metaverse evreninde kazananlar kulübündeki yerinizi almak için harekete geçmelisiniz.

Zamanın ruhunu yakalayabilmeniz için Sahne Medya her daim yanınızda. Sahne Medya ile gelecek sizin, sahne sizin…

Sahne Medya
Sahne Medya

27-12-2021 11:01:48

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?