Anasayfa Medya Haberler Google Android Uygulamalar İçin AAB Biçimine Geçiyor

Google Android Uygulamalar İçin AAB Biçimine Geçiyor

Google Android Uygulamalar İçin AAB Biçimine Geçiyor

Google Android cihazlar için uygulama geliştirenleri APK yerine Bundle yani AAB biçimini kullanmasını talep edecek. Web Tasarım, SEO, E-Ticaret ve Sosyal Medya Reklamlarında en yakın çözüm ortağınız Sahne Medya sizler için bilişim dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Sahne Medya editörlerinin hazırladığı haberin ayrıntıları şu şekilde…

Google, geliştirdikleri uygulamaları Google Play Store mağazasında listelemek isteyen mobil uygulama geliştiricilerini yakından ilgilendiren bir değişikliği kamuoyunda duyurdu. Bu değişikliğin bütün Android Uygulama dünyası üzerinde büyük bir etki yaratması bekleniyor. Halihazırda Google Play Store’da uygulama yayınlamanın standart biçimi APK durumunda. Ancak Ağustos ayı itibariyle yeni uygulamaların Android App Bundle yani ABB biçiminde yayınlanması zorunlu hale gelecek.

Google, Android App Bundle ile alakalı sayfada kullanıcılar için yeni biçimle beraber gelen pek çok potansiyel iyileştirmeyi sıralamış durumda. Android App Bundle’lar, sadece Google Play’in kullandığı ve uygulama dağıtımını eskisine göre daha karmaşık hale getirebilecek bir biçim olarak dikkat çekiyor.

Google’ın APK’dan vazgeçmekle ilgili açıklamasının Microsoft’un Android uygulamalarını APK olarak yüklenmesine olanak tanıyan Windows 11’i açıklamasından birkaç gün sonra gelmesi de dikkat çeken bir durum oldu. APP Bundles’a geçmek yeni Microsft işletim sisteminde yalnızca birkaç uygulamanın olabileceği anlamına geliyor. Diğer taraftan Windows 11’de yer alan Android uygulamalarını Amazon Appstore’dan da indirme şansınız olacak.

Android App Bundle kullanma ihtiyacının sadece yeni uygulamalar için geçerli olacağının da altını çizmek gerek. Google zaten mevcut olan uygulamaların şimdilik bu değişiklikten muaf olduğunu belirtti.

Bakalım Google’ın aldığı bu karar sonrasında Android ekosistemi bu durumdan nasıl etkilenecek ve mobil uygulama geliştiricileri duruma nasıl reaksiyon gösterecekler. 

Sahne Medya
Sahne Medya

09-07-2021 14:52:53

Sizi Arayalım
X
FORMU DOLDURUN
SİZİ ARAYALIM
Kampanyalardan Telefon, Sms ve Mail yoluyla haberdar olmak ister misiniz?